Nabeschouwing Lens - Nantes (4-0) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lens het zaterdag 28 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Nantes (4-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Pierre Gaillouste geëindigd in een 4-0 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 27 minuten. Florian Sotoca maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lens vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Lens vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Facundo Medina op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Florian Sotoca van Lens die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 3-0.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Lens in de 89e minuut, nadat Neil El Aynaoui de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Lens.

LIVE Lens - Nantes 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Adrien Thomasson Lens
27' Penalty Lens Penalty Florian Sotoca Lens 1-0
58' Doelpunt Lens Doelpunt Facundo Medina met assist van Florian Sotoca Lens 2-0
60' Wissel Nantes Wissel Abdoul Kader Bamba voor Moses Simon Nantes
60' Wissel Nantes Wissel Mostafa Mohamed voor Matthis Abline Nantes
68' Gele kaart Lens Gele kaart voor Elye Wahi Lens
68' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Eray Cömert Nantes
69' Wissel Lens Wissel Massadio Haïdara voor Deiver Machado Lens
69' Wissel Lens Wissel Morgan Guilavogui voor Elye Wahi Lens
72' Penalty Lens Penalty Florian Sotoca Lens 3-0
72' Wissel Nantes Wissel Adson voor Marcus Coco Nantes
77' Wissel Lens Wissel Angelo Fulgini voor Adrien Thomasson Lens
78' Wissel Lens Wissel Neil El Aynaoui voor Andy Diouf Lens
81' Wissel Nantes Wissel Moussa Sissoko voor Samuel Moutoussamy Nantes
81' Wissel Nantes Wissel Jaouen Hadjam voor Quentin Merlin Nantes
83' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Jean-Kevin Duverne Nantes
84' Wissel Lens Wissel Oscar Cortés voor Florian Sotoca Lens
89' Doelpunt Lens Doelpunt Neil El Aynaoui met assist van Oscar Cortés Lens 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Nantes
Opstellingen Lens - Nantes
De opstellingen van Lens en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Nantes zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lens - Nantes

Lens en Nantes treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pierre Gaillouste en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 19 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Lens favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Nantes slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lens 4
Winst Nantes 3
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 14e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 7e plaats.