Nabeschouwing Metz - Clermont (1-0) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Metz het zondag 10 maart 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Clermont (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Gaël Angoula geëindigd in een 1-0 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 33 minuten. Georges Mikautadze maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Metz vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Metz.

LIVE Metz - Clermont 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Penalty Metz Penalty Georges Mikautadze Metz 1-0
39' Gele kaart Metz Gele kaart voor Danley Jean Jacques Metz
45' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Chrislain Matsima Clermont
54' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Neto Borges Clermont
60' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Thiago Carpini Clermont
60' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Johan Gastien Clermont
61' Wissel Clermont Wissel Bilal Boutobba voor Elbasan Rashani Clermont
61' Wissel Clermont Wissel Grejohn Kyei voor Shamar Nicholson Clermont
61' Wissel Clermont Wissel Alan Virginius voor Jim Allevinah Clermont
76' Wissel Clermont Wissel Jérémie Bela voor Johan Gastien Clermont
78' Wissel Metz Wissel Cheick Tidiane Sabaly voor Didier Lamkel Zé Metz
86' Wissel Clermont Wissel Pape Diallo voor Kevin Van Den Kerkhof Clermont
89' Wissel Metz Wissel Yohann Magnin voor Habib Keita Metz
94' Wissel Metz Wissel Sadibou Sané voor Georges Mikautadze Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Clermont
Opstellingen Metz - Clermont
De opstellingen van Metz en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Christophe Delmotte
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Metz - Clermont

Metz en Clermont treffen elkaar in de 25e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gaël Angoula en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Clermont in de Ligue 1 vond plaats op 27 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Metz. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Metz favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Clermont slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Metz 1
Winst Clermont 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 17e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 18e plaats.