Nabeschouwing Metz - Lorient (1-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Metz het zondag 4 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Lorient (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 1-2 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 19e minuut dacht Lorient op voorsprong te komen via een doelpunt van Kévin NDoram. Helaas voor Lorient werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. Metz kwam na 22 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Didier Lamkel Zé, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Na de openingstreffer hadden allebei de ploegen nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het zou uiteindelijk bij een 1-1 stand blijven waardoor het dus is dat dankzij de overwinning drie punten in de bus mee naar huis neemt.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 1-2 eindigde in een overwinning voor Lorient.

LIVE Metz - Lorient 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Lorient Doelpunt Kévin NDoram Lorient
19' Gele kaart Metz Gele kaart voor Mohamed Bamba Imrân Louza Metz 0-1
22' Doelpunt Metz Doelpunt Didier Lamkel Zé met assist van Georges Mikautadze Metz 1-1
58' Doelpunt Lorient Doelpunt Panos Katseris Lorient 1-2
60' Wissel Metz Wissel Cheick Tidiane Sabaly voor Lamine Camara Metz
71' Wissel Lorient Wissel Tiemoué Bakayoko voor Ayman Kari Lorient
75' Wissel Metz Wissel Arthur Atta voor Fali Candé Metz
77' Gele kaart Metz Gele kaart voor Danley Jean Jacques Metz
79' Wissel Lorient Wissel Badredine Bouanani voor Imrân Louza Lorient
79' Wissel Lorient Wissel Ahmadou Bamba Dieng voor Mohamed Bamba Lorient
83' Gele kaart Metz Gele kaart voor Maxime Colin Metz
84' Wissel Metz Wissel Sadibou Sané voor Maxime Colin Metz
85' Wissel Metz Wissel Joel Asoro voor Kevin Van Den Kerkhof Metz
85' Wissel Metz Wissel Benjamin Tetteh voor Georges Mikautadze Metz
88' Wissel Lorient Wissel Formose Mendy voor Panos Katseris Lorient
95' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Formose Mendy Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Lorient
Opstellingen Metz - Lorient
De opstellingen van Metz en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Lorient zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Christophe Delmotte
Formatie 3-4-2-1
Coach Régis Le Bris
Voorbeschouwing Metz - Lorient

Metz en Lorient treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 26 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Metz. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Lorient favoriet. 7 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Metz. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 3
Winst Lorient 7
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 15e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 18e plaats.