Nabeschouwing Metz - Nantes (3-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Metz het zondag 12 november 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Nantes (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 3-1 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Metz kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Kevin Van Den Kerkhof. Nantes kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Moses Simon, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette Simon Elisor zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Metz de leiding in de wedstrijd nam.

Na 85 minuten werd de voorsprong voor Metz vergroot nadat Joel Asoro de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Metz.

LIVE Metz - Nantes 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Metz Doelpunt Kevin Van Den Kerkhof met assist van Matthieu Udol Metz 1-0
12' Doelpunt Nantes Doelpunt Moses Simon met assist van Nicolas Pallois Nantes 1-1
13' Moses Simon Nantes
28' Doelpunt Metz Doelpunt Simon Elisor met assist van Ablie Jallow Metz 2-1
54' Wissel Nantes Wissel Matthis Abline voor Mostafa Mohamed Nantes
54' Wissel Nantes Wissel Eray Cömert voor Nicolas Pallois Nantes
54' Wissel Nantes Wissel Ignatius Ganago voor Marcus Coco Nantes
60' Wissel Nantes Wissel Jaouen Hadjam voor Quentin Merlin Nantes
68' Wissel Metz Wissel Fali Candé voor Christophe Herelle Metz
81' Wissel Nantes Wissel Adson voor Samuel Moutoussamy Nantes
84' Wissel Metz Wissel Joel Asoro voor Pape Diallo Metz
84' Wissel Metz Wissel Kévin NDoram voor Ablie Jallow Metz
85' Doelpunt Metz Doelpunt Joel Asoro met assist van Kevin Van Den Kerkhof Metz 3-1
90' Wissel Metz Wissel Malick Mbaye voor Kevin Van Den Kerkhof Metz
91' Wissel Metz Wissel Jean NGuessan voor Lamine Camara Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Nantes
Opstellingen Metz - Nantes
De opstellingen van Metz en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nantes zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Christophe Delmotte
Voorbeschouwing Metz - Nantes

Metz en Nantes treffen elkaar in de 12e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 27 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Metz als Nantes wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 8 keer in een gelijkspel.

Winst Metz 3
Winst Nantes 3
Gelijkspel 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 16e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 8e plaats.