Nabeschouwing Montpellier - PSG (2-6) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Montpellier het zondag 17 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Mosson in Montpellier.

Via de Montpellier - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montpellier - PSG (2-6)

Het Ligue 1 duel tussen Montpellier en PSG is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 2-6 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Vitinha, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kylian Mbappé  op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut wist Montpellier de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Arnaud Nordin.

Teji Savanier zette Montpellier even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Florent Batta toegekende penalty wist te benutten. Paris Saint Germain leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 50 minuten op voorsprong na een goal van Kylian Mbappé : 2-3. In de 53e minuut was het Kang-in Lee van Paris Saint Germain wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Het volgende doelpunt van Paris Saint Germain viel in de 63e minuut en betekende de 2-5. Het doelpunt kwam op naam van Kylian Mbappé . Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Paris Saint Germain. Het was Nuno Mendes die in de 89e minuut de stand op 2-6 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Florent Batta bij een 2-6 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE Montpellier - PSG 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montpellier - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Vitinha met assist van Kylian Mbappé  Paris Saint Germain 0-1
22' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Kylian Mbappé  met assist van Randal Kolo Muani Paris Saint Germain 0-2
30' Doelpunt Montpellier Doelpunt Arnaud Nordin Montpellier 1-2
38' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Lucas Beraldo Paris Saint Germain
47' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Gianluigi Donnarumma  Paris Saint Germain
47' Penalty Montpellier Penalty Teji Savanier Montpellier 2-2
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel Nuno Mendes voor Lucas Hernández Paris Saint Germain
50' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Kylian Mbappé  met assist van Bradley Barcola Paris Saint Germain 2-3
53' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Kang-in Lee met assist van Randal Kolo Muani Paris Saint Germain 2-4
59' Wissel Montpellier Wissel Akor Adams voor Tanguy Coulibaly Montpellier
59' Wissel Montpellier Wissel Musa Al-Taamari voor Wahbi Khazri Montpellier
60' Wissel Montpellier Wissel Khalil Fayad voor Arnaud Nordin Montpellier
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Gonçalo Ramos voor Randal Kolo Muani Paris Saint Germain
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Warren Zaïre-Emery voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
63' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Kylian Mbappé  met assist van Vitinha Paris Saint Germain 2-5
69' Wissel Paris Saint Germain Wissel Nordi Mukiele voor Lucas Beraldo Paris Saint Germain
70' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Kang-in Lee Paris Saint Germain
70' Wissel Montpellier Wissel Falaye Sacko voor Lucas Mincarelli Davin Montpellier
72' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Nuno Mendes Paris Saint Germain
82' Musa Al-Taamari Montpellier
89' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Nuno Mendes met assist van Vitinha Paris Saint Germain 2-6
90' Wissel Montpellier Wissel Christopher Jullien voor Teji Savanier Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting Montpellier - PSG
Opstellingen Montpellier - PSG
De opstellingen van Montpellier en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montpellier gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Montpellier - PSG

Montpellier en PSG treffen elkaar in de 26e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Montpellier en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 3 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 17 keer wist de ploeg van Montpellier te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Montpellier. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Montpellier 2
Winst PSG 17
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Montpellier op een 14e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.