Nabeschouwing Nantes - Brest (0-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Nantes het zondag 17 december 2023 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Brest (0-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Brest is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 0-2 overwinning voor Brest. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door Hugo Magnetti, waarmee Brest met 0-1 de leiding nam. Brest vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Steve Mounié op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Brest.

LIVE Nantes - Brest 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Brest Gele kaart voor Mahdi Camara Brest
49' Doelpunt Brest Doelpunt Hugo Magnetti met assist van Romain Del Castillo Brest 0-1
57' Doelpunt Brest Doelpunt Steve Mounié Brest 0-2
58' Wissel Nantes Wissel Fabien Centonze voor Jean-Charles Castelletto Nantes
58' Wissel Nantes Wissel Marquinhos voor Douglas Augusto Nantes
64' Wissel Brest Wissel Mathias Pereira Lage voor Romain Del Castillo Brest
65' Wissel Brest Wissel Kamory Doumbia voor Mahdi Camara Brest
71' Wissel Brest Wissel Jonas Martin voor Hugo Magnetti Brest
71' Wissel Brest Wissel Martín Satriano voor Steve Mounié Brest
72' Wissel Nantes Wissel Matthis Abline voor Moussa Sissoko Nantes
78' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Alban Lafont Nantes
83' Wissel Nantes Wissel Jaouen Hadjam voor Quentin Merlin Nantes
86' Wissel Brest Wissel Julien Le Cardinal voor Jérémy Le Douaron Brest
86' Gele kaart Brest Gele kaart voor Jérémy Le Douaron Brest
90' Gele kaart Brest Gele kaart voor Martín Satriano Brest
90' Matthis Abline Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Brest
Opstellingen Nantes - Brest
De opstellingen van Nantes en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brest zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Eric Roy
Voorbeschouwing Nantes - Brest

Nantes en Brest treffen elkaar in de 16e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 3 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brest. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Nantes favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Brest slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nantes 4
Winst Brest 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 10e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.