Nabeschouwing Nantes - Clermont (1-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 14 januari 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Nantes het zondag 14 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Clermont (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 1-2 overwinning voor Clermont. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Shamar Nicholson, waarmee Clermont met 0-1 de leiding nam. Nantes kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Florent Mollet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut moest Nantes verder met een man minder nadat Bénie Traoré een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Jim Allevinah namens Clermont in de 89e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Romain Lissorgue, waardoor Clermont dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nantes - Clermont 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Clermont Doelpunt Shamar Nicholson Clermont 0-1
38' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Florent Mollet Nantes
40' Douglas Augusto Nantes
46' Wissel Nantes Wissel Abdoul Kader Bamba voor Pedro Chirivella Nantes
47' Doelpunt Nantes Doelpunt Florent Mollet met assist van Bénie Traoré Nantes 1-1
51' Wissel Clermont Wissel Yoël Armougom voor Cheick Konate Clermont
54' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Thiago Carpini Clermont
54' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Johan Gastien Clermont
64' Wissel Clermont Wissel Habib Keita voor Johan Gastien Clermont
72' Wissel Clermont Wissel Muhammed Cham-Saračević voor Bilal Boutobba Clermont
72' Wissel Clermont Wissel Yohann Magnin voor Maxime Gonalons Clermont
73' Rode kaart Nantes Rode kaart voor Bénie Traoré Nantes
73' Bénie Traoré Nantes
73' Wissel Clermont Wissel Elbasan Rashani voor Alan Virginius Clermont
75' Wissel Nantes Wissel Fabien Centonze voor Marcus Coco Nantes
87' Wissel Nantes Wissel Jean-Kevin Duverne voor Eray Cömert Nantes
89' Doelpunt Clermont Doelpunt Jim Allevinah met assist van Shamar Nicholson Clermont 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Clermont
Opstellingen Nantes - Clermont
De opstellingen van Nantes en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Clermont zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.