Nabeschouwing Nantes - Rennes (0-3) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Nantes het zaterdag 20 april 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rennes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Rennes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Rennes (0-3)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Rennes is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 0-3 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door Arnaud Kalimuendo, waarmee Rennes met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 76e minuut voor dat Rennes via Benjamin Bourigeaud op 0-2 kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Amine Gouiri van Rennes die de 0-3 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Willy Delajod, waardoor Rennes dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nantes - Rennes 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Rennes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel Nantes Wissel Abdoul Kader Bamba voor Douglas Augusto Nantes
40' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Christopher Wooh Rennes
45' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Desire Doué Rennes
52' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Baptiste Santamaría Rennes
63' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Guela Doué Rennes
67' Doelpunt Rennes Doelpunt Arnaud Kalimuendo met assist van Guela Doué Rennes 0-1
68' Wissel Rennes Wissel Benjamin Bourigeaud voor Ludovic Blas Rennes
72' Wissel Nantes Wissel Bénie Traoré voor Samuel Moutoussamy Nantes
72' Wissel Nantes Wissel Stredair Appuah voor Florent Mollet Nantes
76' Penalty Rennes Penalty Benjamin Bourigeaud Rennes 0-2
82' Wissel Rennes Wissel Amine Gouiri voor Arnaud Kalimuendo Rennes
82' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Martin Terrier Rennes
84' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Pedro Chirivella  Nantes
85' Wissel Nantes Wissel Marcus Coco voor Kelvin Amian Nantes
89' Wissel Rennes Wissel Fabian Rieder voor Azor Matusiwa Rennes
89' Wissel Rennes Wissel Arthur Theate voor Jeanuel Belocian Rennes
91' Doelpunt Rennes Doelpunt Amine Gouiri met assist van Desire Doué Rennes 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Rennes
Opstellingen Nantes - Rennes
De opstellingen van Nantes en Rennes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Rennes zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Nantes - Rennes

Nantes en Rennes treffen elkaar in de 30e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Rennes in de Ligue 1 vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Rennes favoriet. 15 keer wist de ploeg van Nantes te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Nantes. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nantes 4
Winst Rennes 15
Gelijkspel 8
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 14e positie staat, terwijl we Rennes terugvinden op de 10e plaats.