Nabeschouwing PSG - Le Havre (3-3) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het zaterdag 27 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Le Havre. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Le Havre live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Le Havre (3-3)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen PSG en Le Havre geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Christopher Operi, waarmee Le Havre met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Bradley Barcola, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette André Ayew  zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Le Havre de leiding in de wedstrijd nam.

Abdoulaye Touré zette Le Havre even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Willy Delajod toegekende penalty wist te benutten. In de 78e minuut kwam Paris Saint Germain weer dichterbij, nadat Achraf Hakimi de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Paris Saint Germain. Het was Gonçalo Ramos die in de 95e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Willy Delajod bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE PSG - Le Havre 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Le Havre teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Le Havre Doelpunt Christopher Operi met assist van Emmanuel Sabbi Le Havre 0-1
29' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Bradley Barcola met assist van Warren Zaïre-Emery Paris Saint Germain 1-1
38' Doelpunt Le Havre Doelpunt André Ayew  met assist van Loïc Nego Le Havre 1-2
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel Kylian Mbappé voor Ousmane Dembélé Paris Saint Germain
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel Lee Kang-In voor Marco Asensio Paris Saint Germain
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
60' Loïc Nego Le Havre
61' Penalty Le Havre Penalty Abdoulaye Touré Le Havre 1-3
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Gonçalo Ramos voor Randal Kolo Muani Paris Saint Germain
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Milan Skriniar  voor Marquinhos   Paris Saint Germain
71' Wissel Le Havre Wissel Yassine Kechta voor André Ayew  Le Havre
74' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Warren Zaïre-Emery Paris Saint Germain
78' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Achraf Hakimi met assist van Gonçalo Ramos Paris Saint Germain 2-3
82' Wissel Le Havre Wissel Daler Kuzyaev voor Oussama Targhalline Le Havre
82' Wissel Le Havre Wissel Antoine Joujou voor Josue Casimir Le Havre
93' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Kylian Mbappé Paris Saint Germain
95' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gonçalo Ramos met assist van Lee Kang-In Paris Saint Germain 3-3
95' Wissel Le Havre Wissel Oualid El Hajjam voor Emmanuel Sabbi Le Havre
97' Gele kaart Le Havre Gele kaart voor Arouna Sangante Le Havre
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Le Havre
Opstellingen PSG - Le Havre
De opstellingen van PSG en Le Havre zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Le Havre zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Luka Elsner
Voorbeschouwing PSG - Le Havre

PSG en Le Havre treffen elkaar in de 31e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Le Havre in de Ligue 1 vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Le Havre slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 3
Winst Le Havre 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Le Havre terugvinden op de 16e plaats.