Nabeschouwing AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion (2-0) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 16:00 uur



In de Premier League 2018/2019 neemt AFC Bournemouth het zaterdag 22 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Vitality Stadium in Bournemouth.

Via de AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion (2-0)

Het Premier League duel tussen AFC Bournemouth en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 2-0 overwinning voor AFC Bournemouth. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door D. Brooks, waarmee AFC Bournemouth met 1-0 de leiding nam. In de 73e minuut kreeg L. Dunk van Brighton & Hove Albion voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Brighton & Hove Albion de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep AFC Bournemouth via een goal van D. Brooks in de 77e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor AFC Bournemouth.

Wedstrijdstatistieken AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion
Goals
2
0
Balbezit
57%
43%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
14
10
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
129
107
Gevaarlijke aanvallen
47
37
Passes
540
396
Overtredingen
8
18
Buitenspel
3
2
Corners
6
5
Wissels
3
3
LIVE AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt D. Brooks met assist van J. King AFC Bournemouth 1-0
31' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor J. Lerma AFC Bournemouth
43' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor D. Brooks AFC Bournemouth
62' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor L. Dunk Brighton & Hove Albion
65' Wissel AFC Bournemouth Wissel R. Fraser voor J. Stanislas AFC Bournemouth
70' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Knockaert voor J. Locadia Brighton & Hove Albion
73' Tweede gele kaart Brighton & Hove Albion Tweede gele kaart voor L. Dunk Brighton & Hove Albion
76' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel G. Bong voor P. Groß Brighton & Hove Albion
77' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt D. Brooks met assist van R. Fraser AFC Bournemouth 2-0
80' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel G. Murray voor F. Andone Brighton & Hove Albion
86' Wissel AFC Bournemouth Wissel L. Mousset voor J. King AFC Bournemouth
92' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Ibe voor D. Brooks AFC Bournemouth
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion
Opstellingen AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van AFC Bournemouth en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Bournemouth gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Eddie Howe
Wissels AFC Bournemouth
# Speler Pos.
1 Artur Boruc K
21 Diego Rico Salguero V
26 Tyrone Mings V
10 Jordon Ibe M
24 Ryan Fraser M
9 Lys Mousset A
18 Jermain Defoe A
Formatie 4-1-4-1
Coach Chris Hughton
Wissels Brighton & Hove Albion
# Speler Pos.
23 Jason Steele K
2 Bruno Saltor Grau V
3 Gaëtan Bong Songo V
11 Anthony Knockaert M
7 Beram Kayal M
6 Dale Stephens M
17 Glenn Murray A
Voorbeschouwing AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion

AFC Bournemouth en Brighton & Hove Albion treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AFC Bournemouth en Brighton & Hove Albion in de Premier League vond plaats op 1 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is AFC Bournemouth favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Brighton & Hove Albion slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AFC Bournemouth 1
Winst Brighton & Hove Albion 0
Gelijkspel 1
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AFC Bournemouth op een 11e positie staat, terwijl we Brighton & Hove Albion terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Opstelling AFC Bournemouth Opstelling Brighton & Hove Albion Live AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Live AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion kijken AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion kijken Live AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion stream AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Fox Sports Nabeschouwing AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Uitslag AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Statistieken AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Premier League 2018/2019 AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion wedden AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion gokken AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion Unibet