Nabeschouwing Arsenal - Fulham (4-1) || Premier League 2018/2019

Dinsdag 1 januari 2019 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Arsenal het dinsdag 1 januari 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Fulham. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Fulham live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Fulham (4-1)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Fulham is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 4-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door G. Xhaka, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Lacazette op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut wist Fulham de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Kamara.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat A. Ramsey de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 83e minuut wist P. Aubameyang namens Arsenal de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Graham Scott en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Arsenal - Fulham 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Fulham teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Xhaka met assist van A. Iwobi Arsenal 1-0
46' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor S. Mustafi Arsenal
55' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van S. Kolašinac Arsenal 2-0
56' Wissel Fulham Wissel T. Fosu-Mensah voor C. Christie Fulham
61' Wissel Fulham Wissel A. Kamara voor A. Schürrle Fulham
61' Wissel Fulham Wissel J. Seri voor I. Cissé Fulham
69' Doelpunt Fulham Doelpunt A. Kamara met assist van R. Sessegnon Fulham 2-1
75' Wissel Arsenal Wissel A. Ramsey voor A. Lacazette Arsenal
77' Gele kaart Fulham Gele kaart voor T. Fosu-Mensah Fulham
79' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Ramsey Arsenal 3-1
83' Wissel Arsenal Wissel B. Saka voor A. Iwobi Arsenal
83' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van S. Papastathopoulos Arsenal 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Fulham
Opstellingen Arsenal - Fulham
De opstellingen van Arsenal en Fulham zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Fulham zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Formatie 3-4-3
Coach Claudio Ranieri
Voorbeschouwing Arsenal - Fulham

Arsenal en Fulham treffen elkaar in de 21e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Graham Scott en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Fulham in de Premier League vond plaats op 7 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Fulham slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 11
Winst Fulham 3
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 5e positie staat, terwijl we Fulham terugvinden op de 19e plaats.