Nabeschouwing Arsenal - Tottenham Hotspur (4-2) || Premier League 2018/2019

Zondag 2 december 2018 - 15:05 uur



In de Premier League 2018/2019 neemt Arsenal het zondag 2 december 2018 om 15:05 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Tottenham Hotspur (4-2)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 4-2 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. P. Aubameyang maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Arsenal vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Tottenham Hotspur kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Dier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het H. Kane van Tottenham Hotspur die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 56 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Aubameyang de 2-2 maakte voor Arsenal. Arsenal leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 74 minuten op voorsprong na een goal van A. Lacazette: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 77e minuut en kwam op naam te staan van Arsenal speler L. Torreira, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 85 minuten moest Tottenham Hotspur speler J. Vertonghen het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Tottenham Hotspur de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mike Dean en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Arsenal.

Wedstrijdstatistieken Arsenal - Tottenham Hotspur
Goals
4
2
Balbezit
59%
41%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
5
Schoten totaal
22
11
Schoten op doel
7
6
Aanvallen
100
88
Gevaarlijke aanvallen
55
37
Passes
476
329
Overtredingen
15
17
Buitenspel
5
2
Corners
8
5
Wissels
3
3
LIVE Arsenal - Tottenham Hotspur 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor J. Vertonghen Tottenham Hotspur
10' Penalty Arsenal Penalty P. Aubameyang Arsenal 1-0
30' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt E. Dier met assist van C. Eriksen Tottenham Hotspur 1-1
32' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor E. Dier Tottenham Hotspur
34' Penalty Tottenham Hotspur Penalty H. Kane Tottenham Hotspur 1-2
37' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor S. Mustafi Arsenal
46' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor A. Iwobi Arsenal
46' Wissel Arsenal Wissel A. Ramsey voor H. Mkhitaryan Arsenal
49' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
56' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van A. Ramsey Arsenal 2-2
65' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor D. Alli Tottenham Hotspur
71' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor S. Mustafi Arsenal
74' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van A. Ramsey Arsenal 3-2
77' Doelpunt Arsenal Doelpunt L. Torreira met assist van P. Aubameyang Arsenal 4-2
78' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor L. Torreira Arsenal
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel H. Winks voor D. Alli Tottenham Hotspur
82' Wissel Tottenham Hotspur Wissel D. Rose voor B. Davies Tottenham Hotspur
85' Tweede gele kaart Tottenham Hotspur Tweede gele kaart voor J. Vertonghen Tottenham Hotspur
91' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor S. Aurier Tottenham Hotspur
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Tottenham Hotspur
Opstellingen Arsenal - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Arsenal en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Mauricio Roberto Pochettino Trossero
Basiselftal Tottenham Hotspur
# Speler Pos.
1 Hugo Lloris K
24 Serge Aurier V
5 Jan Vertonghen V
21 Juan Marcos Foyth V
33 Ben Davies V
17 Moussa Sissoko M
15 Eric Dier M
20 Bamidele Alli M
23 Christian Dannemann Eriksen M
7 Heung-Min Son M
10 Harry Kane A
Voorbeschouwing Arsenal - Tottenham Hotspur

Arsenal en Tottenham Hotspur treffen elkaar in de 14e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Tottenham Hotspur in de Premier League vond plaats op 10 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tottenham Hotspur. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Tottenham Hotspur slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Arsenal 9
Winst Tottenham Hotspur 7
Gelijkspel 10
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 5e positie staat, terwijl we Tottenham Hotspur terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Arsenal - Tottenham Hotspur Opstelling Arsenal Opstelling Tottenham Hotspur Live Arsenal - Tottenham Hotspur Live Arsenal - Tottenham Hotspur kijken Arsenal - Tottenham Hotspur kijken Live Arsenal - Tottenham Hotspur stream Arsenal - Tottenham Hotspur Fox Sports Nabeschouwing Arsenal - Tottenham Hotspur Uitslag Arsenal - Tottenham Hotspur Statistieken Arsenal - Tottenham Hotspur Premier League 2018/2019 Arsenal - Tottenham Hotspur wedden Arsenal - Tottenham Hotspur gokken Arsenal - Tottenham Hotspur Unibet