Nabeschouwing Leicester City - Everton (1-2) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Leicester City het zaterdag 6 oktober 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Everton (1-2)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Everton is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 1-2 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Richarlison, waarmee Everton met 0-1 de leiding nam. Leicester City kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ricardo Pereira, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut kreeg W. Morgan van Leicester City voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Leicester City de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 77e minuut was het Everton dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van G. Sigurðsson, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andre Marriner, waardoor Everton dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leicester City - Everton 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison Everton 0-1
31' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor D. Amartey Leicester City
40' Doelpunt Leicester City Doelpunt Ricardo Pereira met assist van K. Iheanacho Leicester City 1-1
43' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor W. Morgan Leicester City
45' Gele kaart Everton Gele kaart voor T. Davies Everton
63' Tweede gele kaart Leicester City Tweede gele kaart voor W. Morgan Leicester City
67' Wissel Leicester City Wissel M. Albrighton voor K. Iheanacho Leicester City
71' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor T. Davies Everton
77' Doelpunt Everton Doelpunt G. Sigurðsson met assist van K. Zouma Everton 1-2
80' Wissel Leicester City Wissel R. Ghezzal voor J. Maddison Leicester City
86' Wissel Leicester City Wissel S. Okazaki voor Ricardo Pereira Leicester City
91' Wissel Everton Wissel M. Schneiderlin voor Bernard Everton
93' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor T. Walcott Everton
94' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor B. Chilwell Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Everton
Opstellingen Leicester City - Everton
De opstellingen van Leicester City en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Claude Puel
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Leicester City - Everton

Leicester City en Everton treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Everton in de Premier League vond plaats op 31 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Leicester City als Everton wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Leicester City 3
Winst Everton 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 8e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 11e plaats.