Nabeschouwing Manchester City - Liverpool (2-1) || Premier League 2018/2019

Donderdag 3 januari 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het donderdag 3 januari 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Liverpool (2-1)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door S. Agüero, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Roberto Firmino, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette L. Sané zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor Manchester City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Manchester City - Liverpool 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor D. Lovren Liverpool
31' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor V. Kompany Manchester City
38' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor G. Wijnaldum Liverpool
40' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Agüero met assist van Bernardo Silva Manchester City 1-0
47' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor A. Laporte Manchester City
57' Wissel Liverpool Wissel Fabinho voor J. Milner Liverpool
64' Doelpunt Liverpool Doelpunt Roberto Firmino met assist van A. Robertson Liverpool 1-1
65' Wissel Manchester City Wissel İ. Gündoğan voor David Silva Manchester City
72' Doelpunt Manchester City Doelpunt L. Sané met assist van R. Sterling Manchester City 2-1
77' Wissel Liverpool Wissel X. Shaqiri voor S. Mané Liverpool
86' Wissel Liverpool Wissel D. Sturridge voor G. Wijnaldum Liverpool
86' Wissel Manchester City Wissel K. Walker voor A. Laporte Manchester City
88' Wissel Manchester City Wissel N. Otamendi voor V. Kompany Manchester City
89' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Bernardo Silva Manchester City
95' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Ederson Moraes Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Liverpool
Opstellingen Manchester City - Liverpool
De opstellingen van Manchester City en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Liverpool

Manchester City en Liverpool treffen elkaar in de 21e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Liverpool in de Premier League vond plaats op 7 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 12 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Manchester City. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester City 5
Winst Liverpool 12
Gelijkspel 10
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 3e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 1e plaats.