Nabeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur (1-0) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 20 april 2019 - 13:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het zaterdag 20 april 2019 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur (1-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 1-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van P. Foden. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Manchester City.

LIVE Manchester City - Tottenham Hotspur 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Manchester City Doelpunt P. Foden met assist van S. Agüero Manchester City 1-0
38' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor K. De Bruyne Manchester City
61' Wissel Tottenham Hotspur Wissel V. Wanyama voor E. Dier Tottenham Hotspur
66' Wissel Manchester City Wissel L. Sané voor S. Agüero Manchester City
69' Wissel Tottenham Hotspur Wissel D. Rose voor D. Alli Tottenham Hotspur
78' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Llorente voor T. Alderweireld Tottenham Hotspur
85' Wissel Manchester City Wissel David Silva voor P. Foden Manchester City
86' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor V. Wanyama Tottenham Hotspur
93' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor J. Vertonghen Tottenham Hotspur
93' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor R. Sterling Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Tottenham Hotspur
Opstellingen Manchester City - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Manchester City en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur

Manchester City en Tottenham Hotspur treffen elkaar in de 35e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Tottenham Hotspur in de Premier League vond plaats op 29 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Tottenham Hotspur favoriet. 13 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Manchester City. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester City 12
Winst Tottenham Hotspur 13
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 2e positie staat, terwijl we Tottenham Hotspur terugvinden op de 3e plaats.