Nabeschouwing Manchester United - Southampton (3-2) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 2 maart 2019 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester United het zaterdag 2 maart 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Southampton (3-2)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 3-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Y. Valery, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Manchester United kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Andreas Pereira, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette R. Lukaku zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Ward-Prowse de 2-2 maakte voor Southampton. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester United dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Lukaku de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 95 minuten was het P. Pogba van Manchester United de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-2 bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Manchester United - Southampton 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Southampton Doelpunt Y. Valery met assist van C. Austin Southampton 0-1
39' Gele kaart Southampton Gele kaart voor R. Bertrand Southampton
52' Wissel Manchester United Wissel Diogo Dalot voor A. Sánchez Manchester United
53' Doelpunt Manchester United Doelpunt Andreas Pereira met assist van Diogo Dalot Manchester United 1-1
59' Doelpunt Manchester United Doelpunt R. Lukaku met assist van Andreas Pereira Manchester United 2-1
63' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor C. Austin Southampton
75' Doelpunt Southampton Doelpunt J. Ward-Prowse Southampton 2-2
82' Wissel Manchester United Wissel Fred voor Andreas Pereira Manchester United
89' Doelpunt Manchester United Doelpunt R. Lukaku met assist van Fred Manchester United 3-2
89' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor R. Lukaku Manchester United
90' Wissel Southampton Wissel S. Gallagher voor M. Yoshida Southampton
95' Penalty gemist Manchester United Penalty gemist P. Pogba Manchester United
95' Wissel Manchester United Wissel T. Chong voor M. Rashford Manchester United
96' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Southampton
Opstellingen Manchester United - Southampton
De opstellingen van Manchester United en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Southampton zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.