Nabeschouwing Newcastle United - Liverpool (2-3) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 4 mei 2019 - 20:45 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Newcastle United het zaterdag 4 mei 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Liverpool (2-3)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 2-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door V. van Dijk, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Newcastle United kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Atsu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette Mohamed Salah zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Rondón de 2-2 maakte voor Newcastle United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Liverpool dat in de 86e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Origi de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andre Marriner bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Newcastle United - Liverpool 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Liverpool Doelpunt V. van Dijk met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 0-1
20' Doelpunt Newcastle United Doelpunt C. Atsu Newcastle United 1-1
28' Doelpunt Liverpool Doelpunt Mohamed Salah met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 1-2
47' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Schär Newcastle United
54' Doelpunt Newcastle United Doelpunt S. Rondón met assist van Javi Manquillo Newcastle United 2-2
66' Wissel Liverpool Wissel X. Shaqiri voor G. Wijnaldum Liverpool
73' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor Mohamed Salah Liverpool
83' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor D. Lovren Liverpool
86' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Origi met assist van X. Shaqiri Liverpool 2-3
91' Wissel Newcastle United Wissel Y. Muto voor F. Schär Newcastle United
92' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Milner Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Liverpool
Opstellingen Newcastle United - Liverpool
De opstellingen van Newcastle United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.