Nabeschouwing Newcastle United - Manchester United (0-2) || Premier League 2018/2019

Woensdag 2 januari 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Newcastle United het woensdag 2 januari 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Manchester United (0-2)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 0-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door R. Lukaku, waarmee Manchester United met 0-1 de leiding nam. Manchester United vergrootte in de 80e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Rashford op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Manchester United.

LIVE Newcastle United - Manchester United 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Lascelles Newcastle United
46' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor V. Lindelöf Manchester United
53' Wissel Newcastle United Wissel J. Shelvey voor M. Diamé Newcastle United
63' Wissel Manchester United Wissel R. Lukaku voor A. Martial Manchester United
63' Wissel Manchester United Wissel A. Sánchez voor Mata Manchester United
64' Doelpunt Manchester United Doelpunt R. Lukaku Manchester United 0-1
69' Wissel Newcastle United Wissel Kenedy voor Ayoze Pérez Newcastle United
75' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor L. Shaw Manchester United
80' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van A. Sánchez Manchester United 0-2
81' Wissel Newcastle United Wissel Y. Muto voor F. Schär Newcastle United
87' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor M. Rashford Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Manchester United
Opstellingen Newcastle United - Manchester United
De opstellingen van Newcastle United en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Rafael Benítez Maudes
Coach Ole Gunnar Solskjær
Voorbeschouwing Newcastle United - Manchester United

Newcastle United en Manchester United treffen elkaar in de 21e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Manchester United in de Premier League vond plaats op 6 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 14 keer wist de ploeg van Newcastle United te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Newcastle United. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 3
Winst Manchester United 14
Gelijkspel 6
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 15e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 6e plaats.