Nabeschouwing Newcastle United - Wolverhampton Wanderers (1-2) || Premier League 2018/2019

Zondag 9 december 2018 - 17:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Newcastle United het zondag 9 december 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Wolverhampton Wanderers. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Wolverhampton Wanderers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Wolverhampton Wanderers (1-2)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Wolverhampton Wanderers is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 1-2 overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Diogo Jota, waarmee Wolverhampton Wanderers met 0-1 de leiding nam. Newcastle United kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ayoze Pérez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut moest Newcastle United verder met een man minder nadat D. Yedlin een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat M. Doherty namens Wolverhampton Wanderers in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mike Dean, waardoor Wolverhampton Wanderers dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Wolverhampton Wanderers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Diogo Jota met assist van Hélder Costa Wolverhampton Wanderers 0-1
18' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Ki Sung-Yeung Newcastle United
23' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Ayoze Pérez met assist van S. Rondón Newcastle United 1-1
33' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor M. Doherty Wolverhampton Wanderers
46' Wissel Newcastle United Wissel Javi Manquillo voor F. Fernández Newcastle United
57' Rode kaart Newcastle United Rode kaart voor D. Yedlin Newcastle United
60' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel R. Jiménez voor R. Saïss Wolverhampton Wanderers
60' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel M. Gibbs-White voor Adama Traoré Wolverhampton Wanderers
65' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Hélder Costa Wolverhampton Wanderers
72' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor C. Coady Wolverhampton Wanderers
73' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Diogo Jota Wolverhampton Wanderers
76' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel João Moutinho voor Hélder Costa Wolverhampton Wanderers
80' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor R. Bennett Wolverhampton Wanderers
86' Wissel Newcastle United Wissel Joselu voor S. Rondón Newcastle United
89' Wissel Newcastle United Wissel Kenedy voor C. Atsu Newcastle United
94' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt M. Doherty Wolverhampton Wanderers 1-2
96' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor C. Clark Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Wolverhampton Wanderers
Opstellingen Newcastle United - Wolverhampton Wanderers
De opstellingen van Newcastle United en Wolverhampton Wanderers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Wolverhampton Wanderers zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-5-1-1
Coach Rafael Benítez Maudes
Voorbeschouwing Newcastle United - Wolverhampton Wanderers

Newcastle United en Wolverhampton Wanderers treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Wolverhampton Wanderers in de Premier League vond plaats op 25 februari 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Newcastle United favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Wolverhampton Wanderers slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 2
Winst Wolverhampton Wanderers 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 15e positie staat, terwijl we Wolverhampton Wanderers terugvinden op de 13e plaats.