Nabeschouwing Arsenal - Everton (3-2) || Premier League 2019/2020

Zondag 23 februari 2020 - 17:30 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Arsenal het zondag 23 februari 2020 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Everton (3-2)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Everton is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 3-2 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Everton kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van D. Calvert-Lewin. Arsenal kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Nketiah, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette P. Aubameyang zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam. In de 47e minuut scoorde Everton via Richarlison, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Richarlison van Arsenal de 2-2 maakte in de 49e minuut.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-2 winst voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Everton 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin Everton 0-1
18' Wissel Arsenal Wissel B. Saka voor S. Kolašinac Arsenal
27' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah met assist van B. Saka Arsenal 1-1
31' Gele kaart Everton Gele kaart voor M. Schneiderlin Everton
33' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van David Luiz Arsenal 2-1
47' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison Everton
49' Doelpunt Arsenal Doelpunt Richarlison met assist van Y. Mina Arsenal 2-2
46' Gele kaart Everton Gele kaart voor P. Aubameyang N. Pépé Everton 3-2
59' Wissel Everton Wissel André Gomes voor M. Schneiderlin Everton
60' Wissel Everton Wissel Bernard voor A. Iwobi Everton
73' Gele kaart Everton Gele kaart voor G. Sigurðsson Everton
76' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor Dani Ceballos Arsenal
82' Wissel Everton Wissel M. Guendouzi voor M. Özil Everton
82' Wissel Arsenal Wissel M. Kean voor F. Delph Arsenal
94' Gele kaart Everton Gele kaart voor André Gomes Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Everton
Opstellingen Arsenal - Everton
De opstellingen van Arsenal en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Everton

Arsenal en Everton treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Everton in de Premier League vond plaats op 21 december 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Everton slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 16
Winst Everton 5
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 11e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 10e plaats.