Nabeschouwing Arsenal - West Ham United (1-0) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 7 maart 2020 - 16:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Arsenal het zaterdag 7 maart 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen West Ham United. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - West Ham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - West Ham United (1-0)

Het Premier League duel tussen Arsenal en West Ham United is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 78e minuut door A. Lacazette, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name West Ham United dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Arsenal uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Arsenal - West Ham United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - West Ham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor P. Fornals West Ham United
59' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor E. Nketiah Arsenal
63' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Sokratis Arsenal
69' Wissel Arsenal Wissel R. Nelson voor N. Pepe Arsenal
78' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van M. Ozil Arsenal 1-0
81' Wissel West Ham United Wissel T. Soucek voor M. Noble West Ham United
87' Wissel West Ham United Wissel F. Anderson voor P. Fornals West Ham United
89' Wissel Arsenal Wissel H. Bellerin voor M. Ozil Arsenal
90' Wissel West Ham United Wissel R. Snodgrass voor J. Bowen West Ham United
93' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Antonio West Ham United
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - West Ham United
Opstellingen Arsenal - West Ham United
De opstellingen van Arsenal en West Ham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en West Ham United zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - West Ham United

Arsenal en West Ham United treffen elkaar in de 29e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en West Ham United in de Premier League vond plaats op 9 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl West Ham United slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 17
Winst West Ham United 5
Gelijkspel 5
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 10e positie staat, terwijl we West Ham United terugvinden op de 16e plaats.