Nabeschouwing Aston Villa - Southampton (1-3) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 21 december 2019 - 16:00 uur



In de Premier League 2019/2020 neemt Aston Villa het zaterdag 21 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Southampton (1-3)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 1-3 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door D. Ings, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Southampton vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Stephens op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Southampton, waarmee D. Ings zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed J. Grealish iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Aston Villa werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Aston Villa echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Southampton.

Wedstrijdstatistieken Aston Villa - Southampton
Goals
1
3
LIVE Aston Villa - Southampton 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Wissel Aston Villa Wissel M. Nakamba voor J. McGinn Aston Villa
21' Doelpunt Southampton Doelpunt D. Ings Southampton 0-1
31' Doelpunt Southampton Doelpunt J. Stephens met assist van J. Ward-Prowse Southampton 0-2
44' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Ward-Prowse Southampton
51' Doelpunt Southampton Doelpunt D. Ings Southampton 0-3
56' Wissel Aston Villa Wissel J. Kodjia voor C. Hourihane Aston Villa
67' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. El-Ghazi Aston Villa
68' Wissel Aston Villa Wissel Trezeguet voor A. El-Ghazi Aston Villa
75' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Grealish Aston Villa 1-3
76' Wissel Southampton Wissel O. Romeu voor S. Armstrong Southampton
82' Wissel Southampton Wissel M. Obafemi voor S. Long Southampton
87' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor D. Ings Southampton
87' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Kodjia Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Southampton
Opstellingen Aston Villa - Southampton
De opstellingen van Aston Villa en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Ralph Hasenhüttl
Wissels Southampton
# Speler Pos.
28 Angus Gunn K
3 Maya Yoshida V
4 Jannik Vestergaard V
14 Oriol Romeu Vidal M
19 Sofiane Boufal M
10 Che Adams A
20 Michael Obafemi A
Voorbeschouwing Aston Villa - Southampton

Aston Villa en Southampton treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Southampton in de Premier League vond plaats op 23 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Southampton favoriet. 4 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Aston Villa. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Aston Villa 1
Winst Southampton 4
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 17e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Aston Villa - Southampton Opstelling Aston Villa Opstelling Southampton Live Aston Villa - Southampton Live Aston Villa - Southampton kijken Aston Villa - Southampton kijken Live Aston Villa - Southampton stream Aston Villa - Southampton Fox Sports Nabeschouwing Aston Villa - Southampton Uitslag Aston Villa - Southampton Statistieken Aston Villa - Southampton Premier League 2019/2020 Aston Villa - Southampton wedden Aston Villa - Southampton gokken Aston Villa - Southampton Unibet