Nabeschouwing Liverpool - Arsenal (3-1) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 24 augustus 2019 - 18:30 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Liverpool het zaterdag 24 augustus 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Arsenal (3-1)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door J. Matip, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 49e minuut voor dat Liverpool via M. Salah op 2-0 kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee M. Salah zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 85 minuten deed L. Torreira iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Arsenal werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Arsenal echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Arsenal 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Matip met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 1-0
48' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor D. Luiz Arsenal
49' Penalty Liverpool Penalty M. Salah Liverpool 2-0
59' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van Fabinho Liverpool 3-0
61' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor D. Ceballos Arsenal
69' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor G. Wijnaldum Liverpool
77' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor S. Mane Liverpool
81' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor J. Willock Arsenal
85' Doelpunt Arsenal Doelpunt L. Torreira met assist van P. Aubameyang Arsenal 3-1
86' Wissel Liverpool Wissel A. Lallana voor R. Firmino Liverpool
86' Wissel Arsenal Wissel H. Mkhitaryan voor M. Guendouzi Arsenal
93' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Fabinho Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Arsenal
Opstellingen Liverpool - Arsenal
De opstellingen van Liverpool en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Arsenal

Liverpool en Arsenal treffen elkaar in de 3e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Arsenal in de Premier League vond plaats op 29 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 28 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Liverpool als Arsenal wisten 8 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 12 keer in een gelijkspel.

Winst Liverpool 8
Winst Arsenal 8
Gelijkspel 12
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 2e plaats.