Nabeschouwing Liverpool - Manchester City (3-1) || Premier League 2019/2020

Zondag 10 november 2019 - 17:30 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Liverpool het zondag 10 november 2019 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Manchester City (3-1)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 3-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Fabinho, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Salah op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee S. Mane zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 78 minuten deed B. Silva iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Manchester City werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Manchester City echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Manchester City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Liverpool Doelpunt Fabinho Liverpool 1-0
13' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van A. Robertson Liverpool 2-0
51' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van J. Henderson Liverpool 3-0
61' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor J. Henderson Liverpool
65' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
71' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor S. Aguero Manchester City
78' Doelpunt Manchester City Doelpunt B. Silva Manchester City 3-1
79' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor R. Firmino Liverpool
87' Wissel Liverpool Wissel J. Gomez voor M. Salah Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Manchester City
Opstellingen Liverpool - Manchester City
De opstellingen van Liverpool en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Manchester City

Liverpool en Manchester City treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Manchester City in de Premier League vond plaats op 3 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Manchester City slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 12
Winst Manchester City 6
Gelijkspel 10
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 4e plaats.