Nabeschouwing Southampton - Everton (1-2) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 9 november 2019 - 16:00 uur



In de Premier League 2019/2020 neemt Southampton het zaterdag 9 november 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Everton (1-2)

Het Premier League duel tussen Southampton en Everton is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-2 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Everton kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van T. Davies. Southampton kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Ings, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 75e minuut zette Richarlison zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paul Tierney, waardoor Everton dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Southampton - Everton
Goals
1
2
Balbezit
47%
53%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
4
25
Schoten op doel
3
8
Aanvallen
99
124
Gevaarlijke aanvallen
30
66
Passes
341
373
Overtredingen
12
12
Buitenspel
2
0
Corners
5
9
Wissels
3
3
LIVE Southampton - Everton 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Everton Doelpunt T. Davies met assist van M. Holgate Everton 0-1
46' Wissel Southampton Wissel S. Boufal voor C. Soares Southampton
50' Doelpunt Southampton Doelpunt D. Ings Southampton 1-1
65' Gele kaart Everton Gele kaart voor D. Sidibe Everton
74' Wissel Everton Wissel A. Iwobi voor T. Walcott Everton
74' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor C. Tosun Everton
75' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison met assist van D. Sidibe Everton 1-2
81' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor N. Redmond Southampton
88' Gele kaart Southampton Gele kaart voor S. Boufal Southampton
89' Wissel Everton Wissel M. Keane voor Richarlison Everton
91' Wissel Southampton Wissel M. Obafemi voor S. Armstrong Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Everton
Opstellingen Southampton - Everton
De opstellingen van Southampton en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Everton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Ralph Hasenhüttl
Wissels Southampton
# Speler Pos.
28 Angus Gunn K
43 Yan Valery V
3 Maya Yoshida V
19 Sofiane Boufal M
38 Kevin Danso M
10 Che Adams A
20 Michael Obafemi A
Formatie 4-2-3-1
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Wissels Everton
# Speler Pos.
49 Jonas Lössl K
3 Leighton Baines V
5 Michael Keane V
23 Séamus Coleman V
17 Alex Iwobi M
42 A
9 Dominic Calvert-Lewin A
42 Anthony Gordon A
Voorbeschouwing Southampton - Everton

Southampton en Everton treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Everton in de Premier League vond plaats op 19 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Everton favoriet. 6 keer wist de ploeg van Southampton te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Southampton. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Southampton 5
Winst Everton 6
Gelijkspel 3
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 19e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Southampton - Everton Opstelling Southampton Opstelling Everton Live Southampton - Everton Live Southampton - Everton kijken Southampton - Everton kijken Live Southampton - Everton stream Southampton - Everton Fox Sports Nabeschouwing Southampton - Everton Uitslag Southampton - Everton Statistieken Southampton - Everton Premier League 2019/2020 Southampton - Everton wedden Southampton - Everton gokken Southampton - Everton Unibet