Nabeschouwing Southampton - Leeds United (0-2) || Premier League 2020/2021

Dinsdag 18 mei 2021 - 19:00 uur

In de Premier League 2020/2021 neemt Southampton het dinsdag 18 mei 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Leeds United (0-2)

Het Premier League duel tussen Southampton en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Peter Bankes geëindigd in een 0-2 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 73e minuut door P. Bamford, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Leeds United opnieuw te scoren. In de 95e minuut was het T. Roberts die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Leeds United.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Leeds United.

LIVE Southampton - Leeds United 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Phillips Leeds United
46' Wissel Southampton Wissel D. Ings voor C. Adams Southampton
46' Wissel Leeds United Wissel G. Berardi voor D. Llorente Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel P. Struijk voor K. Phillips Leeds United
56' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor S. Dallas Leeds United
66' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Struijk Leeds United
70' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor N. Tella Southampton
73' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Bamford met assist van Rodrigo Leeds United 0-1
78' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor Rodrigo Leeds United
78' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor T. Walcott Southampton
95' Doelpunt Leeds United Doelpunt T. Roberts Leeds United 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Leeds United
Opstellingen Southampton - Leeds United
De opstellingen van Southampton en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Leeds United zal beginnen in een 3-3-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Southampton - Leeds United

Southampton en Leeds United treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Peter Bankes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Leeds United in de Premier League vond plaats op 23 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Leeds United favoriet. 1 keer wist de ploeg van Southampton te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Southampton. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Southampton 0
Winst Leeds United 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 14e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 10e plaats.