Nabeschouwing Crystal Palace - Watford (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Crystal Palace het zaterdag 7 mei 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Watford. De wedstrijd wordt gespeeld in Selhurst Park in London.

Via de Crystal Palace - Watford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Crystal Palace - Watford (1-0)

Het Premier League duel tussen Crystal Palace en Watford is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 1-0 overwinning voor Crystal Palace. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. W. Zaha maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Crystal Palace vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 69e minuut kreeg H. Kamara van Watford voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Watford de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Crystal Palace.

LIVE Crystal Palace - Watford 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Crystal Palace - Watford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Watford Gele kaart voor H. Kamara Watford
31' Penalty Crystal Palace Penalty W. Zaha Crystal Palace 1-0
52' Wissel Watford Wissel K. Sema voor T. Cleverley Watford
63' Wissel Crystal Palace Wissel J. Schlupp voor C. Gallagher Crystal Palace
64' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor W. Hughes Crystal Palace
69' Tweede gele kaart Watford Tweede gele kaart voor H. Kamara Watford
73' Wissel Watford Wissel A. Masina voor E. Dennis Watford
73' Wissel Crystal Palace Wissel T. Mitchell voor M. Guehi Crystal Palace
78' Wissel Watford Wissel W. Troost-Ekong voor Samir Watford
83' Wissel Crystal Palace Wissel J. Mateta voor W. Zaha Crystal Palace
84' Gele kaart Watford Gele kaart voor J. King Watford
94' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor M. Olise Crystal Palace
Video hoogtepunten en samenvatting Crystal Palace - Watford
Opstellingen Crystal Palace - Watford
De opstellingen van Crystal Palace en Watford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Crystal Palace gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Watford zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Crystal Palace - Watford

Crystal Palace en Watford treffen elkaar in de 36e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Graham Scott en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Crystal Palace en Watford in de Premier League vond plaats op 23 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Crystal Palace. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Crystal Palace favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Watford slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Crystal Palace 5
Winst Watford 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Crystal Palace op een 12e positie staat, terwijl we Watford terugvinden op de 19e plaats.