Nabeschouwing Everton - Brentford (2-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Everton het zondag 15 mei 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Brentford (2-3)

Het Premier League duel tussen Everton en Brentford is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 2-3 overwinning voor Brentford. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door D. Calvert-Lewin, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. In de 18e minuut moest J. Branthwaite van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Michael Oliver een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Everton verder met een speler minder. Een eigen doelpunt van S. Coleman zorgde ervoor dat Brentford in de 37e minuut op 1-1 kwam te staan.

Richarlison zette Everton even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Michael Oliver toegekende penalty wist te benutten. Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Y. Wissa de 2-2 maakte namens Brentford. Brentford kwam op voorsprong nadat R. Henry de 2-3 wist te maken na 64 minuten. In de 88e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het S. Rondon van Everton die voortijdig moest vertrekken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Brentford.

LIVE Everton - Brentford 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Brentford Gele kaart voor M. Bech Sorensen Brentford
10' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van Richarlison Everton 1-0
18' Rode kaart Everton Rode kaart voor J. Branthwaite Everton
27' Gele kaart Brentford Gele kaart voor M. Jensen Brentford
37' Eigen doelpunt Brentford Eigen doelpunt S. Coleman Brentford 1-1
40' Gele kaart Brentford Gele kaart voor K. Ajer Brentford
47' Penalty Everton Penalty Richarlison Everton 2-1
46' Wissel Brentford Wissel V. Janelt voor M. Bech Sorensen Brentford
59' Wissel Brentford Wissel J. Dasilva voor K. Ajer Brentford
62' Doelpunt Brentford Doelpunt Y. Wissa met assist van C. Eriksen Brentford 2-2
64' Doelpunt Brentford Doelpunt R. Henry met assist van C. Norgaard Brentford 2-3
72' Wissel Everton Wissel D. Gray voor A. Gordon Everton
72' Wissel Everton Wissel J. Kenny voor A. Gomes Everton
75' Wissel Brentford Wissel M. Roerslev Rasmussen voor Y. Wissa Brentford
84' Wissel Everton Wissel S. Rondon voor S. Coleman Everton
88' Rode kaart Everton Rode kaart voor S. Rondon Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Brentford
Opstellingen Everton - Brentford
De opstellingen van Everton en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Brentford zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Everton - Brentford

Everton en Brentford treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Brentford in de Premier League vond plaats op 28 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brentford. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Brentford favoriet. 1 keer wist de ploeg van Everton te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Everton. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Everton 0
Winst Brentford 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 16e positie staat, terwijl we Brentford terugvinden op de 13e plaats.