Nabeschouwing Everton - Brighton & Hove Albion (2-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 2 januari 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Everton het zondag 2 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Brighton & Hove Albion (2-3)

Het Premier League duel tussen Everton en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 2-3 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Brighton & Hove Albion kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van A. Mac Allister. Brighton & Hove Albion vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Burn op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 25e minuut was de ideale kans voor Everton om te scoren. D. Calvert-Lewin was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

In de 53e minuut was het Everton dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Gordon. Na 71 minuten werd de voorsprong voor Brighton & Hove Albion vergroot nadat A. Mac Allister de 1-3 wist te scoren. Everton verkleinde in de 76e minuut de achterstand doordat A. Gordon de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Brooks en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Everton - Brighton & Hove Albion 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt A. Mac Allister met assist van N. Maupay Brighton & Hove Albion 0-1
9' Gele kaart Everton Gele kaart voor J. Kenny Everton
21' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt D. Burn met assist van E. Mwepu Brighton & Hove Albion 0-2
25' Penalty gemist Everton Penalty gemist D. Calvert-Lewin Everton
53' Doelpunt Everton Doelpunt A. Gordon met assist van Allan Everton 1-2
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel S. Duffy voor J. Veltman Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor A. Lallana Brighton & Hove Albion
63' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor A. Webster Brighton & Hove Albion
71' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt A. Mac Allister met assist van E. Mwepu Brighton & Hove Albion 1-3
76' Doelpunt Everton Doelpunt A. Gordon met assist van J. Kenny Everton 2-3
76' Wissel Everton Wissel S. Rondon voor J. Kenny Everton
81' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Moder voor L. Trossard Brighton & Hove Albion
87' Wissel Everton Wissel A. Gomes voor Allan Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Everton - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Everton en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.