Nabeschouwing Everton - Manchester United (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Everton het zaterdag 9 april 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Manchester United (1-0)

Het Premier League duel tussen Everton en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 1-0 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door A. Gordon, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Everton.

LIVE Everton - Manchester United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Everton Doelpunt A. Gordon Everton 1-0
36' Wissel Manchester United Wissel P. Pogba voor Fred Manchester United
51' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
64' Wissel Manchester United Wissel J. Mata voor N. Matic Manchester United
64' Wissel Manchester United Wissel A. Elanga voor M. Rashford Manchester United
71' Wissel Everton Wissel D. Gray voor D. Calvert-Lewin Everton
75' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Gordon Everton
84' Wissel Everton Wissel A. Doucoure voor F. Delph Everton
86' Gele kaart Everton Gele kaart voor J. Pickford Everton
87' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor C. Ronaldo Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Manchester United
Opstellingen Everton - Manchester United
De opstellingen van Everton en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Everton - Manchester United

Everton en Manchester United treffen elkaar in de 32e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Manchester United in de Premier League vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 17 keer wist de ploeg van Everton te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Everton. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Everton 6
Winst Manchester United 17
Gelijkspel 10
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 17e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 7e plaats.