Nabeschouwing Leeds United - Arsenal (1-4) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 18 december 2021 - 18:30 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het zaterdag 18 december 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Arsenal (1-4)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 1-4 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door G. Martinelli, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Martinelli op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Arsenal, waarmee B. Saka zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Raphinha zette Leeds United even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Andre Marriner toegekende penalty wist te benutten. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 84e minuut wist E. Smith Rowe namens Arsenal de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andre Marriner en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Arsenal.

Wedstrijdstatistieken Leeds United - Arsenal
Goals
1
4
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
9
21
Schoten op doel
2
12
Aanvallen
81
104
Gevaarlijke aanvallen
34
36
Passes
404
395
Overtredingen
11
7
Buitenspel
0
1
Corners
1
4
Wissels
3
3
LIVE Leeds United - Arsenal 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
16' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Martinelli met assist van A. Lacazette Arsenal 0-1
28' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Martinelli met assist van G. Xhaka Arsenal 0-2
31' Wissel Leeds United Wissel C. Summerville voor J. Harrison Leeds United
42' Doelpunt Arsenal Doelpunt B. Saka Arsenal 0-3
53' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Gelhardt Leeds United
56' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor S. Dallas Leeds United
64' Wissel Arsenal Wissel C. Soares voor T. Tomiyasu Arsenal
75' Penalty Leeds United Penalty Raphinha Leeds United 1-3
78' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor B. Saka Arsenal
78' Wissel Leeds United Wissel S. Greenwood voor M. Klich Leeds United
81' Wissel Leeds United Wissel L. McCarron voor C. Summerville Leeds United
84' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Smith Rowe met assist van M. Odegaard Arsenal 1-4
85' Wissel Arsenal Wissel N. Tavares voor M. Odegaard Arsenal
86' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Koch Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Arsenal
Opstellingen Leeds United - Arsenal
De opstellingen van Leeds United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Basiselftal Leeds United
# Speler Pos.
1 Illan Meslier K
2 Luke Ayling V
15 Stuart Dallas V
5 Robin Koch V
37 Cody Drameh V
43 Mateusz Klich M
4 Adam Forshaw M
22 Jack Harrison M
11 Tyler Roberts M
10 Raphael Dias Belloli M
30 Joe Gelhardt A
Wissels Leeds United
# Speler Pos.
13 Kristoffer Klaesson K
52 Kris Moore V
63 Archie Gray M
38 Crysencio Summerville M
45 Liam McCarron M
54 Nohan Kenneh M
26 Lewis Bate M
47 Jack Jenkins M
42 Sam Greenwood A
Voorbeschouwing Leeds United - Arsenal

Leeds United en Arsenal treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 14 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 1 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Leeds United 0
Winst Arsenal 1
Gelijkspel 1
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 16e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.

Tags
Leeds United - Arsenal Opstelling Leeds United Opstelling Arsenal Live Leeds United - Arsenal Live Leeds United - Arsenal kijken Leeds United - Arsenal kijken Live Leeds United - Arsenal stream Leeds United - Arsenal Fox Sports Nabeschouwing Leeds United - Arsenal Uitslag Leeds United - Arsenal Statistieken Leeds United - Arsenal Premier League 2021/2022 Leeds United - Arsenal wedden Leeds United - Arsenal gokken Leeds United - Arsenal Unibet