Nabeschouwing Leeds United - Everton (2-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 21 augustus 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het zaterdag 21 augustus 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Everton (2-2)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Leeds United en Everton geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 30 minuten. D. Calvert-Lewin maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Everton vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Leeds United kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Klich, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 50e minuut zette D. Gray zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Raphinha de 2-2 maakte voor Leeds United.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Leeds United - Everton 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Cooper Leeds United
30' Penalty Everton Penalty D. Calvert-Lewin Everton 0-1
37' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Bamford Leeds United
37' Gele kaart Everton Gele kaart voor Y. Mina Everton
41' Doelpunt Leeds United Doelpunt M. Klich met assist van P. Bamford Leeds United 1-1
50' Doelpunt Everton Doelpunt D. Gray met assist van A. Doucoure Everton 1-2
60' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor M. Klich Leeds United
60' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor J. Firpo Leeds United
68' Gele kaart Everton Gele kaart voor L. Digne Everton
72' Doelpunt Leeds United Doelpunt Raphinha met assist van L. Cooper Leeds United 2-2
75' Wissel Everton Wissel A. Townsend voor A. Iwobi Everton
77' Gele kaart Everton Gele kaart voor S. Coleman Everton
82' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Doucoure Everton
83' Wissel Everton Wissel F. Delph voor D. Gray Everton
90' Wissel Everton Wissel M. Kean voor D. Calvert-Lewin Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Everton
Opstellingen Leeds United - Everton
De opstellingen van Leeds United en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 3-3-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 3-3-3-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Formatie 4-4-1-1
Coach Rafael Benítez Maudes
Voorbeschouwing Leeds United - Everton

Leeds United en Everton treffen elkaar in de 2e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Everton in de Premier League vond plaats op 3 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Leeds United als Everton wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Everton 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 20e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 5e plaats.