Nabeschouwing Leeds United - Liverpool (0-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 12 september 2021 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het zondag 12 september 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Liverpool (0-3)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 0-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door M. Salah, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fabinho op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut moest Leeds United verder met een man minder nadat P. Struijk een rode kaart had gekregen.

In de 92e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee S. Mane zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Craig Pawson, waardoor Liverpool dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leeds United - Liverpool 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Cooper Leeds United
16' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Fabinho Liverpool
20' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 0-1
31' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor D. Llorente Leeds United
34' Wissel Leeds United Wissel P. Struijk voor D. Llorente Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor Rodrigo Leeds United
50' Doelpunt Liverpool Doelpunt Fabinho Liverpool 0-2
60' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor P. Struijk Leeds United
63' Wissel Liverpool Wissel J. Henderson voor H. Elliott Liverpool
68' Wissel Leeds United Wissel D. James voor J. Harrison Leeds United
82' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor D. Jota Liverpool
92' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van T. Alcantara Liverpool 0-3
93' Wissel Liverpool Wissel N. Keita voor T. Alcantara Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Liverpool
Opstellingen Leeds United - Liverpool
De opstellingen van Leeds United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Voorbeschouwing Leeds United - Liverpool

Leeds United en Liverpool treffen elkaar in de 4e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Liverpool in de Premier League vond plaats op 19 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 1 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 0
Winst Liverpool 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 17e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 7e plaats.