Nabeschouwing Liverpool - Aston Villa (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 11 december 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Liverpool het zaterdag 11 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Aston Villa (1-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 1-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 67 minuten. M. Salah maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Liverpool vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Liverpool uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Liverpool - Aston Villa 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor V. van Dijk Liverpool
19' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor M. Nakamba Aston Villa
24' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor O. Watkins Aston Villa
57' Wissel Aston Villa Wissel M. Sanson voor M. Nakamba Aston Villa
58' Wissel Liverpool Wissel D. Jota voor A. Oxlade-Chamberlain Liverpool
67' Penalty Liverpool Penalty M. Salah Liverpool 1-0
69' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor A. Young Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel D. Ings voor J. Ramsey Aston Villa
84' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor Thiago Liverpool
88' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor S. Mane Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Aston Villa
Opstellingen Liverpool - Aston Villa
De opstellingen van Liverpool en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Liverpool - Aston Villa

Liverpool en Aston Villa treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 10 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 16
Winst Aston Villa 4
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 2e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 11e plaats.