Nabeschouwing Norwich City - Southampton (2-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Norwich City het zaterdag 20 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Carrow Road in Norwich.

Via de Norwich City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Norwich City - Southampton (2-1)

Het Premier League duel tussen Norwich City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 2-1 overwinning voor Norwich City. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Southampton kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van C. Adams. Norwich City kwam in de 7e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Pukki, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette G. Hanley zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Norwich City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Atkinson, waardoor Norwich City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Norwich City - Southampton 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Norwich City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Southampton Doelpunt C. Adams met assist van A. Armstrong Southampton 0-1
7' Doelpunt Norwich City Doelpunt T. Pukki met assist van M. J. Aarons Norwich City 1-1
46' Wissel Norwich City Wissel J. Sargent voor T. Cantwell Norwich City
57' Wissel Southampton Wissel A. Broja voor M. Elyounoussi Southampton
62' Wissel Southampton Wissel T. Walcott voor C. Adams Southampton
64' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor B. Williams Norwich City
64' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Bednarek Southampton
71' Gele kaart Southampton Gele kaart voor K. Walker-Peters Southampton
73' Wissel Southampton Wissel Lyanco voor O. Romeu Southampton
79' Doelpunt Norwich City Doelpunt G. Hanley met assist van B. Gilmour Norwich City 2-1
86' Wissel Norwich City Wissel L. Rupp voor B. Gilmour Norwich City
90' Wissel Norwich City Wissel C. Tzolis voor M. Rashica Norwich City
93' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor T. Krul Norwich City
94' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor M. Normann Norwich City
Video hoogtepunten en samenvatting Norwich City - Southampton
Opstellingen Norwich City - Southampton
De opstellingen van Norwich City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Norwich City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Dean Smith
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Norwich City - Southampton

Norwich City en Southampton treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Norwich City en Southampton in de Premier League vond plaats op 19 juni 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Southampton favoriet. 4 keer wist de ploeg van Norwich City te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Norwich City. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Norwich City 2
Winst Southampton 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Norwich City op een 20e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 13e plaats.