Nabeschouwing Southampton - Aston Villa (1-0) || Premier League 2021/2022

Vrijdag 5 november 2021 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Southampton het vrijdag 5 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Aston Villa (1-0)

Het Premier League duel tussen Southampton en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 1-0 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Southampton kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van A. Armstrong. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Southampton.

LIVE Southampton - Aston Villa 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Southampton Doelpunt A. Armstrong Southampton 1-0
11' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. El-Ghazi Aston Villa
56' Wissel Southampton Wissel Lyanco voor S. Armstrong Southampton
62' Gele kaart Southampton Gele kaart voor O. Romeu Southampton
63' Wissel Aston Villa Wissel J. Ramsey voor M. Nakamba Aston Villa
65' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. Tuanzebe Aston Villa
71' Wissel Aston Villa Wissel C. Archer voor E. Buendia Aston Villa
76' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor M. Elyounoussi Southampton
79' Wissel Aston Villa Wissel K. Davis voor A. El-Ghazi Aston Villa
81' Wissel Southampton Wissel A. Broja voor A. Armstrong Southampton
91' Gele kaart Southampton Gele kaart voor M. Salisu Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Aston Villa
Opstellingen Southampton - Aston Villa
De opstellingen van Southampton en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Southampton - Aston Villa

Southampton en Aston Villa treffen elkaar in de 11e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 30 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Southampton favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Southampton 7
Winst Aston Villa 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 14e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 15e plaats.