Nabeschouwing Southampton - Chelsea (0-6) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Southampton het zaterdag 9 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Chelsea (0-6)

Het Premier League duel tussen Southampton en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 0-6 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Alonso, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Mount op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee T. Werner zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Chelsea geen gas terug, waardoor in de 31e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van K. Havertz. De 0-5 voor Chelsea volgde even later in de 49e minuut nadat T. Werner namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 54e minuut en kwam op naam te staan van Chelsea speler M. Mount, die daarmee tekende voor de 0-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Friend en eindigde de wedstrijd dus met een 0-6 stand in het voordeel van Chelsea, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Southampton - Chelsea 0-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Alonso met assist van M. Mount Chelsea 0-1
16' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount Chelsea 0-2
21' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Werner Chelsea 0-3
31' Doelpunt Chelsea Doelpunt K. Havertz Chelsea 0-4
36' Wissel Southampton Wissel Y. Valery voor O. Romeu Southampton
46' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor K. Havertz Chelsea
46' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor A. Armstrong Southampton
49' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Werner Chelsea 0-5
54' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount Chelsea 0-6
60' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Bednarek Southampton
63' Wissel Chelsea Wissel R. James voor T. Silva Chelsea
69' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor M. Mount Chelsea
73' Wissel Southampton Wissel W. Smallbone voor V. Livramento Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Chelsea
Opstellingen Southampton - Chelsea
De opstellingen van Southampton en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.