Nabeschouwing Southampton - Manchester United (1-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 22 augustus 2021 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Southampton het zondag 22 augustus 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Manchester United (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Southampton en Manchester United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Fred zette Southampton op een 1-0 voorsprong in de 30e minuut van de wedstrijd. Manchester United kwam na 55 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Greenwood, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Southampton - Manchester United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Eigen doelpunt Southampton Eigen doelpunt Fred Southampton 1-0
31' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor B. Fernandes Manchester United
46' Wissel Southampton Wissel J. Bednarek voor T. Walcott Southampton
51' Gele kaart Southampton Gele kaart voor M. Djenepo Southampton
55' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Greenwood met assist van P. Pogba Manchester United 1-1
59' Wissel Manchester United Wissel J. Sancho voor A. Martial Manchester United
70' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor M. Djenepo Southampton
76' Wissel Manchester United Wissel S. McTominay voor Fred Manchester United
76' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor H. Maguire Manchester United
79' Wissel Southampton Wissel K. Walker-Peters voor R. Perraud Southampton
86' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor N. Matic Manchester United
91' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
92' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Stephens Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Manchester United
Opstellingen Southampton - Manchester United
De opstellingen van Southampton en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Southampton - Manchester United

Southampton en Manchester United treffen elkaar in de 2e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Manchester United in de Premier League vond plaats op 2 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 9 keer wist de ploeg van Southampton te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Southampton. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Southampton 2
Winst Manchester United 9
Gelijkspel 7
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 16e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 6e plaats.