Nabeschouwing West Ham United - Liverpool (3-2) || Premier League 2021/2022

Zondag 7 november 2021 - 17:30 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt West Ham United het zondag 7 november 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Liverpool (3-2)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-2 overwinning voor West Ham United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Alisson zette West Ham United op een 1-0 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Liverpool kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Alexander-Arnold, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette P. Fornals zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee West Ham United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor West Ham United vergroot nadat K. Zouma de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Liverpool dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Origi de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Craig Pawson en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van West Ham United.

Wedstrijdstatistieken West Ham United - Liverpool
Goals
3
2
Balbezit
31%
69%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
7
16
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
66
163
Gevaarlijke aanvallen
32
83
Passes
293
670
Overtredingen
11
6
Buitenspel
2
0
Corners
3
2
Wissels
3
3
LIVE West Ham United - Liverpool 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Eigen doelpunt West Ham United Eigen doelpunt Alisson West Ham United 1-0
22' Wissel West Ham United Wissel C. Dawson voor A. Ogbonna West Ham United
41' Doelpunt Liverpool Doelpunt T. Alexander-Arnold met assist van M. Salah Liverpool 1-1
52' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor T. Soucek West Ham United
55' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor T. Alexander-Arnold Liverpool
67' Doelpunt West Ham United Doelpunt P. Fornals met assist van J. Bowen West Ham United 2-1
69' Wissel Liverpool Wissel T. Alcantara voor A. Oxlade-Chamberlain Liverpool
74' Doelpunt West Ham United Doelpunt K. Zouma met assist van J. Bowen West Ham United 3-1
76' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor D. Jota Liverpool
80' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor Fabinho Liverpool
83' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Origi met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 3-2
84' Wissel West Ham United Wissel V. Coufal voor J. Bowen West Ham United
86' Wissel West Ham United Wissel A. Masuaku voor S. Benrahma West Ham United
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Liverpool
Opstellingen West Ham United - Liverpool
De opstellingen van West Ham United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach David Moyes
Wissels West Ham United
# Speler Pos.
13 Alphonse Areola K
23 Issa Diop V
15 Craig Dawson V
24 Ryan Fredericks V
5 Vladimír Coufal V
26 Arthur Masuaku V
10 Manuel Lanzini M
16 Mark Noble M
33 Alex Král M
Voorbeschouwing West Ham United - Liverpool

West Ham United en Liverpool treffen elkaar in de 11e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Ham United en Liverpool in de Premier League vond plaats op 31 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 21 keer wist de ploeg van West Ham United te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor West Ham United. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst West Ham United 5
Winst Liverpool 21
Gelijkspel 4
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Ham United op een 4e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
West Ham United - Liverpool Opstelling West Ham United Opstelling Liverpool Live West Ham United - Liverpool Live West Ham United - Liverpool kijken West Ham United - Liverpool kijken Live West Ham United - Liverpool stream West Ham United - Liverpool Fox Sports Nabeschouwing West Ham United - Liverpool Uitslag West Ham United - Liverpool Statistieken West Ham United - Liverpool Premier League 2021/2022 West Ham United - Liverpool wedden West Ham United - Liverpool gokken West Ham United - Liverpool Unibet