Nabeschouwing West Ham United - Southampton (2-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 26 december 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt West Ham United het zondag 26 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Southampton (2-3)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 2-3 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Elyounoussi, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. West Ham United kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Antonio, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Southampton vervolgens op 1-2. Het was J. Ward-Prowse die vanaf 11 meter wist te scoren in de 61e minuut.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Benrahma de 2-2 maakte voor West Ham United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Southampton dat in de 70e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Bednarek de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Friend en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Southampton.

LIVE West Ham United - Southampton 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Southampton Doelpunt M. Elyounoussi met assist van K. Walker-Peters Southampton 0-1
34' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor D. Rice West Ham United
46' Wissel West Ham United Wissel M. Antonio voor N. Vlasic West Ham United
46' Wissel West Ham United Wissel M. Lanzini voor P. Fornals West Ham United
49' Doelpunt West Ham United Doelpunt M. Antonio met assist van C. Dawson West Ham United 1-1
60' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor C. Dawson West Ham United
61' Penalty Southampton Penalty J. Ward-Prowse Southampton 1-2
64' Doelpunt West Ham United Doelpunt S. Benrahma met assist van J. Bowen West Ham United 2-2
66' Gele kaart Southampton Gele kaart voor A. Broja Southampton
68' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor J. Bowen West Ham United
70' Doelpunt Southampton Doelpunt J. Bednarek met assist van J. Ward-Prowse Southampton 2-3
81' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor A. Broja Southampton
81' Wissel West Ham United Wissel A. Yarmolenko voor S. Benrahma West Ham United
85' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Bednarek Southampton
89' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor T. Walcott Southampton
93' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor O. Romeu Southampton
96' Gele kaart Southampton Gele kaart voor K. Walker-Peters Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Southampton
Opstellingen West Ham United - Southampton
De opstellingen van West Ham United en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.