Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (0-2) || Premier League 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Aston Villa het zondag 16 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (0-2)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Robert Jones geëindigd in een 0-2 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Mount, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 65e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Mount op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Chelsea.

LIVE Aston Villa - Chelsea 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount Chelsea 0-1
33' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor B. Chilwell Chelsea
46' Wissel Chelsea Wissel K. Koulibaly voor K. Havertz Chelsea
46' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor M. Cucurella Chelsea
58' Wissel Chelsea Wissel C. Gallagher voor P. Aubameyang Chelsea
61' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Koulibaly Chelsea
65' Wissel Chelsea Wissel Jorginho voor M. Kovacic Chelsea
65' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount Chelsea 0-2
66' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor L. Bailey Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel Coutinho voor J. McGinn Aston Villa
78' Wissel Aston Villa Wissel L. Dendoncker voor J. Ramsey Aston Villa
83' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Mount Chelsea
89' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor R. Sterling Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Chelsea
Opstellingen Aston Villa - Chelsea
De opstellingen van Aston Villa en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Aston Villa - Chelsea

Aston Villa en Chelsea treffen elkaar in de 11e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Jones en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Chelsea in de Premier League vond plaats op 26 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 16 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Aston Villa. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 5
Winst Chelsea 16
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 16e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 4e plaats.