Nabeschouwing Aston Villa - Southampton (1-0) || Premier League 2022/2023

Vrijdag 16 september 2022 - 21:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Aston Villa het vrijdag 16 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Southampton (1-0)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 1-0 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door J. Ramsey, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Southampton 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Ramsey Aston Villa 1-0
44' Wissel Aston Villa Wissel Douglas Luiz voor B. Kamara Aston Villa
49' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Coutinho Aston Villa
46' Wissel Southampton Wissel J. Larios voor R. Perraud Southampton
46' Wissel Southampton Wissel J. Aribo voor I. Diallo Southampton
58' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Ramsey Aston Villa
67' Wissel Aston Villa Wissel L. Dendoncker voor J. Ramsey Aston Villa
67' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor L. Bailey Aston Villa
71' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor A. Armstrong Southampton
71' Wissel Southampton Wissel S. Mara voor C. Adams Southampton
79' Wissel Southampton Wissel S. Edozie voor M. Elyounoussi Southampton
82' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Ward-Prowse Southampton
84' Wissel Aston Villa Wissel D. Ings voor Coutinho Aston Villa
91' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. Young Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Southampton
Opstellingen Aston Villa - Southampton
De opstellingen van Aston Villa en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-2-1
Coach Steven Gerrard
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Aston Villa - Southampton

Aston Villa en Southampton treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Harrington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Southampton in de Premier League vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Southampton favoriet. 8 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Aston Villa. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 3
Winst Southampton 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 17e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 12e plaats.