Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Leicester City (5-2) || Premier League 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Brighton & Hove Albion het zondag 4 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Leicester City (5-2)

Het Premier League duel tussen Brighton & Hove Albion en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 5-2 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Leicester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van K. Iheanacho. Een ongelukkig eigen doelpunt van L. Thomas zorgde ervoor dat Brighton & Hove Albion op 1-1 kwam te staan in de 10e minuut. In de 15e minuut zette M. Caicedo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Brighton & Hove Albion de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Daka de 2-2 maakte voor Leicester City. Brighton & Hove Albion leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 64 minuten op voorsprong na een goal van L. Trossard: 3-2. In de 71e minuut werd de stand op 4-2 gezet na een benutte penalty van Brighton & Hove Albion speler A. Mac Allister. Namens Brighton & Hove Albion mocht A. Mac Allister in de 97e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tony Harrington bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Brighton & Hove Albion - Leicester City 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Leicester City Doelpunt K. Iheanacho met assist van P. Daka Leicester City 0-1
3' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor L. Thomas Leicester City
10' Eigen doelpunt Brighton & Hove Albion Eigen doelpunt L. Thomas Brighton & Hove Albion 1-1
12' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor A. Mac Allister Brighton & Hove Albion
15' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt M. Caicedo met assist van E. Mwepu Brighton & Hove Albion 2-1
33' Doelpunt Leicester City Doelpunt P. Daka met assist van Y. Tielemans Leicester City 2-2
46' Wissel Leicester City Wissel T. Castagne voor H. Barnes Leicester City
47' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Mac Allister Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Mac Allister Brighton & Hove Albion
64' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt L. Trossard met assist van P. Gross Brighton & Hove Albion 3-2
71' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty A. Mac Allister Brighton & Hove Albion 4-2
72' Wissel Leicester City Wissel D. Amartey voor Y. Tielemans Leicester City
72' Wissel Leicester City Wissel J. Vardy voor K. Iheanacho Leicester City
72' Wissel Leicester City Wissel K. Dewsbury-Hall voor B. Soumare Leicester City
84' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Undav voor E. Mwepu Brighton & Hove Albion
89' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel P. Estupinan voor L. Trossard Brighton & Hove Albion
93' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel B. Gilmour voor M. Caicedo Brighton & Hove Albion
93' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor S. March Brighton & Hove Albion
97' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt A. Mac Allister Brighton & Hove Albion 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Leicester City
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Leicester City
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.