Nabeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion (2-1) || Premier League 2022/2023

Dinsdag 30 augustus 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Fulham het dinsdag 30 augustus 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Craven Cottage in London.

Via de Fulham - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion (2-1)

Het Premier League duel tussen Fulham en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Thomas Bramall geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fulham. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door A. Mitrovic, waarmee Fulham met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van L. Dunk zorgde ervoor dat Fulham op 2-0 kwam te staan in de 55e minuut. Door een benutte penalty kwam Brighton & Hove Albion vervolgens op 2-1. Het was A. Mac Allister die vanaf 11 meter wist te scoren in de 60e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thomas Bramall, waardoor Fulham dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fulham - Brighton & Hove Albion 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fulham - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

48' Doelpunt Fulham Doelpunt A. Mitrovic met assist van N. Kebano Fulham 1-0
55' Eigen doelpunt Fulham Eigen doelpunt L. Dunk Fulham 2-0
55' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor P. Estupinan Brighton & Hove Albion
60' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty A. Mac Allister Brighton & Hove Albion 2-1
63' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Welbeck voor E. Mwepu Brighton & Hove Albion
63' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel K. Mitoma voor P. Estupinan Brighton & Hove Albion
64' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor J. Veltman Brighton & Hove Albion
68' Gele kaart Fulham Gele kaart voor A. Robinson Fulham
78' Wissel Fulham Wissel T. Cairney voor Andreas Pereira Fulham
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Undav voor M. Caicedo Brighton & Hove Albion
83' Gele kaart Fulham Gele kaart voor H. Reed Fulham
92' Wissel Fulham Wissel N. Chalobah voor H. Reed Fulham
Video hoogtepunten en samenvatting Fulham - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Fulham - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Fulham en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fulham gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion

Fulham en Brighton & Hove Albion treffen elkaar in de 5e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Bramall en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fulham en Brighton & Hove Albion in de Premier League vond plaats op 27 januari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Fulham favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Brighton & Hove Albion slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fulham 1
Winst Brighton & Hove Albion 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fulham op een 11e positie staat, terwijl we Brighton & Hove Albion terugvinden op de 4e plaats.