Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Southampton (1-0) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Wolverhampton Wanderers het zaterdag 3 september 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Southampton (1-0)

Het Premier League duel tussen Wolverhampton Wanderers en Southampton is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 1-0 overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door D. Podence, waarmee Wolverhampton Wanderers met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wolverhampton Wanderers uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Wolverhampton Wanderers - Southampton 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Jonny Wolverhampton Wanderers
45' Gele kaart Southampton Gele kaart voor I. Diallo Southampton
46' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt D. Podence met assist van Matheus Nunes Wolverhampton Wanderers 1-0
46' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel G. Guedes voor S. Kalajdzic Wolverhampton Wanderers
56' Wissel Southampton Wissel M. Djenepo voor I. Diallo Southampton
56' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor M. Elyounoussi Southampton
73' Wissel Southampton Wissel S. Edozie voor J. Aribo Southampton
73' Wissel Southampton Wissel A. Maitland-Niles voor R. Perraud Southampton
76' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor J. Moutinho Wolverhampton Wanderers
81' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor R. Neves Wolverhampton Wanderers
82' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel A. Traore voor P. Neto Wolverhampton Wanderers
82' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Hwang Hee-Chan voor D. Podence Wolverhampton Wanderers
83' Wissel Southampton Wissel S. Mara voor A. Armstrong Southampton
94' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor G. Guedes Wolverhampton Wanderers
95' Gele kaart Southampton Gele kaart voor A. Bella-Kotchap Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Southampton
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Southampton
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Miguel Silva do Nascimento
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Wolverhampton Wanderers - Southampton

Wolverhampton Wanderers en Southampton treffen elkaar in de 6e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolverhampton Wanderers en Southampton in de Premier League vond plaats op 15 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Wolverhampton Wanderers favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Wolverhampton Wanderers 5
Winst Southampton 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolverhampton Wanderers op een 18e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 9e plaats.