Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (2-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 21:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Aston Villa het zaterdag 27 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (2-2)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Aston Villa en Chelsea geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Marc Cucurella zette Aston Villa op een 1-0 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Aston Villa vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Morgan Rogers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist Chelsea de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Noni Madueke.

Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Conor Gallagher de 2-2 maakte voor Chelsea. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Aston Villa - Chelsea 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Aston Villa Eigen doelpunt Marc Cucurella John McGinn Aston Villa 1-0
18' VAR: Afgekeurd doelpunt Nicolas Jackson Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Nicolas Jackson Chelsea
27' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor Youri Tielemans Aston Villa
42' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Morgan Rogers met assist van Matty Cash Aston Villa 2-0
46' Wissel Aston Villa Wissel Robin Olsen voor Emiliano Martínez Aston Villa
49' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Moisés Caicedo Chelsea
49' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
62' Doelpunt Chelsea Doelpunt Noni Madueke Chelsea 2-1
64' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Morgan Rogers Aston Villa
66' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Leon Bailey Aston Villa
75' Wissel Aston Villa Wissel Diego Carlos voor Leon Bailey Aston Villa
75' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Douglas Luiz Aston Villa
81' Doelpunt Chelsea Doelpunt Conor Gallagher met assist van Noni Madueke Chelsea 2-2
82' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
83' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Moussa Diaby Aston Villa
87' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Thiago Silva Chelsea
90' Wissel Chelsea Wissel Cesare Casadei voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
90' Wissel Chelsea Wissel Axel Disasi  voor Thiago Silva Chelsea
97' VAR: Afgekeurd doelpunt Robin Olsen Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Robin Olsen Aston Villa
100' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Benoît Badiashile Chelsea
100' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Noni Madueke Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Chelsea
Opstellingen Aston Villa - Chelsea
De opstellingen van Aston Villa en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Coach Mauricio Roberto Pochettino Trossero
Voorbeschouwing Aston Villa - Chelsea

Aston Villa en Chelsea treffen elkaar in de 35e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Chelsea in de Premier League vond plaats op 24 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 17 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Aston Villa. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 7
Winst Chelsea 17
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 4e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 9e plaats.