Nabeschouwing Brentford - Aston Villa (1-2) || Premier League 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 15:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brentford het zondag 17 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Aston Villa (1-2)

Het Premier League duel tussen Brentford en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 1-2 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Keane Lewis-Potter, waarmee Brentford met 1-0 de leiding nam. In de 71e minuut moest Ben Mee van het veld vertrekken nadat scheidsrechter David Coote een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Brentford verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Álex Moreno namens Aston Villa in de 77e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Ollie Watkins namens Aston Villa in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette. In de 97e minuut werd Boubacar Kamara van Aston Villa met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Aston Villa met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Coote, waardoor Aston Villa dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Brentford - Aston Villa 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt Brentford Doelpunt Keane Lewis-Potter Brentford 1-0
46' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Christian Nørgaard Brentford
47' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Thomas Frank Brentford
65' Wissel Aston Villa Wissel Leon Bailey voor Matty Cash Aston Villa
65' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Moussa Diaby Aston Villa
68' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Keane Lewis-Potter Brentford
68' Wissel Brentford Wissel Frank Onyeka voor Mikkel Damsgaard Brentford
70' Ben Mee Brentford
71' Rode kaart Brentford Rode kaart voor Ben Mee Brentford
76' Wissel Brentford Wissel Nathan Collins voor Yoane Wissa Brentford
77' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Álex Moreno met assist van Leon Bailey Aston Villa 1-1
80' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Leon Bailey Aston Villa
81' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Pau Torres Aston Villa
85' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Boubacar Kamara Aston Villa 1-2
86' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Saman Ghoddos Brentford
86' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Ezri Konsa Aston Villa
87' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Jhon Durán Aston Villa
88' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Vitaly Janelt Brentford
88' Wissel Brentford Wissel Yegor Yarmolyuk voor Vitaly Janelt Brentford
89' Wissel Brentford Wissel Michael Olakigbe voor Mads Roerslev Brentford
98' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Unai Emery Etxegoien Aston Villa
90' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Frank Onyeka Brentford
90' Wissel Aston Villa Wissel Leander Dendoncker voor Jacob Ramsey Aston Villa
91' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Neal Maupay Brentford
97' Rode kaart Aston Villa Rode kaart voor Boubacar Kamara Aston Villa
98' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Emiliano Martínez Aston Villa
98' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Yegor Yarmolyuk Brentford
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Aston Villa
Opstellingen Brentford - Aston Villa
De opstellingen van Brentford en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Thomas Frank
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Brentford - Aston Villa

Brentford en Aston Villa treffen elkaar in de 17e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brentford en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 22 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Brentford als Aston Villa wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Brentford 1
Winst Aston Villa 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brentford op een 12e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 3e plaats.