Nabeschouwing Chelsea - Fulham (1-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 13 januari 2024 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Chelsea het zaterdag 13 januari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Fulham. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Fulham live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Fulham (1-0)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Fulham is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 49 minuten. Cole Palmer maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Chelsea vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Chelsea uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Chelsea - Fulham 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Fulham teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Malo Gusto Chelsea
49' Penalty Chelsea Penalty Cole Palmer Chelsea 1-0
49' Gele kaart Fulham Gele kaart voor Harry Wilson Fulham
58' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Enzo Fernández Chelsea
64' Wissel Fulham Wissel Timothy Castagne voor Kenny Tete Fulham
64' Wissel Fulham Wissel Bobby De Cordova-Reid voor Harry Wilson Fulham
66' Wissel Chelsea Wissel Noni Madueke voor Armando Broja Chelsea
75' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Axel Disasi Chelsea
77' Wissel Chelsea Wissel Ben Chilwell voor Raheem Sterling Chelsea
79' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Thiago Silva Chelsea
79' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Cole Palmer Chelsea
82' Wissel Fulham Wissel Sasa Lukic voor João Palhinha Fulham
82' Wissel Fulham Wissel Rodrigo Muniz voor Andreas Pereira Fulham
92' Wissel Chelsea Wissel Carney Chukwuemeka voor Cole Palmer Chelsea
93' Wissel Chelsea Wissel Alfie Gilchrist voor Malo Gusto Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Fulham
Opstellingen Chelsea - Fulham
De opstellingen van Chelsea en Fulham zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fulham zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Chelsea - Fulham

Chelsea en Fulham treffen elkaar in de 21e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Fulham in de Premier League vond plaats op 2 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Fulham slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 15
Winst Fulham 2
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 10e positie staat, terwijl we Fulham terugvinden op de 13e plaats.