Nabeschouwing Crystal Palace - Brentford (3-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 16:00 uur



In de Premier League 2023/2024 neemt Crystal Palace het zaterdag 30 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Selhurst Park in London.

Via de Crystal Palace - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Crystal Palace - Brentford (3-1)

Het Premier League duel tussen Crystal Palace en Brentford is onder leiding van scheidsrechter Robert Jones geëindigd in een 3-1 overwinning voor Crystal Palace. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Brentford kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Keane Lewis-Potter. In de 3e minuut was het Crystal Palace dat via Keane Lewis-Potter dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Robert Jones. Na de openingsgoal kwam Crystal Palace in de 14e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Michael Olise. In de 47e minuut scoorde Crystal Palace via Saman Ghoddos, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 3-1 stand in het voordeel van Crystal Palace.

Wedstrijdstatistieken Crystal Palace - Brentford
Goals
3
1
Balbezit
48%
52%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
13
9
Schoten op doel
6
4
Aanvallen
125
97
Gevaarlijke aanvallen
70
58
Passes
443
510
Overtredingen
15
10
Buitenspel
1
1
Corners
7
4
Wissels
3
5
LIVE Crystal Palace - Brentford 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Crystal Palace - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt Brentford Doelpunt Keane Lewis-Potter met assist van Mads Roerslev Brentford 0-1
3' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt Keane Lewis-Potter Crystal Palace
14' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt Michael Olise met assist van Jordan Ayew Crystal Palace 1-1
39' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Eberechi Eze Tyrick Mitchell Brentford 2-1
47' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt Saman Ghoddos Crystal Palace
58' Wissel Brentford Wissel Michael Olise voor Marc Guéhi Brentford 3-1
63' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Mathias Jensen Brentford
63' Wissel Brentford Wissel Frank Onyeka voor Mads Roerslev Brentford
67' Wissel Brentford Wissel Mikkel Damsgaard voor Christian Nørgaard Brentford
80' Wissel Brentford Wissel Michael Olakigbe voor Keane Lewis-Potter Brentford
80' Wissel Crystal Palace Wissel Yegor Yarmolyuk voor Vitaly Janelt Crystal Palace
86' Wissel Crystal Palace Wissel Matheus França voor Jean-Philippe Mateta Crystal Palace
86' Wissel Crystal Palace Wissel Will Hughes voor Eberechi Eze Crystal Palace
92' Wissel Crystal Palace Wissel Jeffrey Schlupp voor Jordan Ayew Crystal Palace
Video hoogtepunten en samenvatting Crystal Palace - Brentford
Opstellingen Crystal Palace - Brentford
De opstellingen van Crystal Palace en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Crystal Palace gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brentford zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Patrick McCarthy
Wissels Crystal Palace
# Speler Pos.
31 Remi Matthews K
5 James Tomkins V
29 Naouirou Ahamada M
52 M
44 Jaïro Riedewald M
19 Will Hughes M
15 Jeffrey Schlupp M
11 Matheus França de Oliveira A
22 Odsonne Édouard A
Voorbeschouwing Crystal Palace - Brentford

Crystal Palace en Brentford treffen elkaar in de 20e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Jones en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Crystal Palace en Brentford in de Premier League vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 5 duels tussen Crystal Palace en Brentford eindigde namelijk in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Crystal Palace 0
Winst Brentford 0
Gelijkspel 5
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Crystal Palace op een 15e positie staat, terwijl we Brentford terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Crystal Palace - Brentford Opstelling Crystal Palace Opstelling Brentford Live Crystal Palace - Brentford Live Crystal Palace - Brentford kijken Crystal Palace - Brentford kijken Live Crystal Palace - Brentford stream Crystal Palace - Brentford Fox Sports Nabeschouwing Crystal Palace - Brentford Uitslag Crystal Palace - Brentford Statistieken Crystal Palace - Brentford Premier League 2023/2024 Crystal Palace - Brentford wedden Crystal Palace - Brentford gokken Crystal Palace - Brentford Unibet