Nabeschouwing Crystal Palace - Liverpool (1-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Crystal Palace het zaterdag 9 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Selhurst Park in London.

Via de Crystal Palace - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Crystal Palace - Liverpool (1-2)

Het Premier League duel tussen Crystal Palace en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 1-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 57 minuten. Jean-Philippe Mateta maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Crystal Palace vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 75e minuut kreeg Jordan Ayew van Crystal Palace voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Crystal Palace de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Mohamed Salah namens Liverpool in de 76e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Harvey Elliott namens Liverpool in de 91e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andy Madley, waardoor Liverpool dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Crystal Palace - Liverpool 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Crystal Palace - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Joel Ward Crystal Palace
46' Wissel Crystal Palace Wissel Jean-Philippe Mateta voor Odsonne Édouard Crystal Palace
46' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Wataru Endo  Liverpool
55' Jean-Philippe Mateta Crystal Palace
57' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Ryan Gravenberch Liverpool
57' Penalty Crystal Palace Penalty Jean-Philippe Mateta Crystal Palace 1-0
57' Wissel Liverpool Wissel Ibrahima Konaté voor Jarell Quansah Liverpool
60' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Jordan Ayew Crystal Palace
64' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Jefferson Lerma Crystal Palace
68' Wissel Crystal Palace Wissel Michael Olise voor Jefferson Lerma Crystal Palace
71' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Chris Richards Crystal Palace
73' Wissel Liverpool Wissel Curtis Jones voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
74' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Darwin Núñez Liverpool
75' Tweede gele kaart Crystal Palace Tweede gele kaart voor Jordan Ayew Crystal Palace
76' Doelpunt Liverpool Doelpunt Mohamed Salah met assist van Curtis Jones Liverpool 1-1
77' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Roy Hodgson Crystal Palace
84' Wissel Crystal Palace Wissel Naouirou Ahamada voor Jeffrey Schlupp Crystal Palace
87' Wissel Crystal Palace Wissel Remi Matthews voor Sam Johnstone Crystal Palace
91' Doelpunt Liverpool Doelpunt Harvey Elliott met assist van Mohamed Salah Liverpool 1-2
98' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Joachim Andersen Crystal Palace
99' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Joe Gomez Liverpool
95' Wissel Crystal Palace Wissel David Ozoh voor Will Hughes Crystal Palace
100' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Luis Díaz Liverpool
102' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Naouirou Ahamada Crystal Palace
94' VAR: Afgekeurd doelpunt Luis Díaz Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Luis Díaz Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Crystal Palace - Liverpool
Opstellingen Crystal Palace - Liverpool
De opstellingen van Crystal Palace en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Crystal Palace gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.